Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς «κοντράρει» τις κυρώσεις εις βάρος του από την ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς «κοντράρει» τις κυρώσεις εις βάρος του από την ΕΕ
Το Forbes έχει υπολογίσει την καθαρή του αξία σε 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο γνωστός Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ρομάν Αμπράμοβιτς, θα αμφισβητήσει την Τετάρτη τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που του επιβλήθηκαν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί επιβλήθηκαν απλώς επειδή είναι ευρέως γνωστός.

Σύμφωνα με το Reuters, από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες, ενώ δέσμευσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατοντάδων δισ. δολαρίων.

Τον Μάρτιο του 2022, η Ένωση περιέγραψε τον 56χρονο Αμπράμοβιτς ως «ολιγάρχη που έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν», συμπεριλαμβανομένης της «προνομιακής πρόσβασης» στον επικεφαλής του Κρεμλίνου, συνδέσεις που, σύμφωνα με την ΕΕ, τον βοήθησαν να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι κατέθεσε προσφυγή κατά των κυρώσεων της ΕΕ στις 25 Μαΐου 2022 και την Πέμπτη το Γενικό Δικαστήριο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εκδικάσει την προσφυγή, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος. Οι δικηγόροι του θα υποστηρίξουν ότι οι κυρώσεις της ΕΕ είναι αβάσιμες και επιβλήθηκαν καθαρά επειδή είναι ένας διάσημος Ρώσος επιχειρηματίας, είπε η πηγή.

«Δεν του επιβλήθηκαν κυρώσεις λόγω στοιχείων που σχετίζονται με τα κριτήρια. Του επιβλήθηκαν κυρώσεις απλώς επειδή πολιτικά είναι ο πιο διάσημος Ρώσος επιχειρηματίας, ακόμη και αν αυτό είναι ένα προφανές λάθος» ανέφερε συνεργάτης του Αμπράμοβιτς.

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες που απέκτησε μυθικές περιουσίες μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Το Forbes έχει υπολογίσει την καθαρή του αξία σε 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Αύξηση 44,1% στις πωλήσεις οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας στο α' εξάμηνο

Γαλλία: Η Thales εξαγοράζει την Cobham Aerospace για 1,1 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider