Βρετανία: Υποχωρούν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Υποχωρούν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό 
Σε ιστορικό χαμηλό το κατά πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από τις δράσεις της BoE για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Περισσότερο αισιόδοξοι για την πορεία των τιμών στην οικονομία της Βρετανίας εμφανίστηκαν για τον Μάιο οι καταναλωτές της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE).

Όπως αναφέρεται σχετικά από την BoE, οι καταναλωτές αναμένουν πως ο πληθωρισμός στη βρετανική οικονομία εντός του επόμενου 12μήνου θα διαμορφωθεί στο 3,5%, έναντι του 3,9% που ήταν στην αντίστοιχη έρευνα της BoE τον Φεβρουάριο.

Για την πορεία του πληθωρισμού μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, προβλέπεται πως το ποσοστό θα διαμορφωθεί στο 3%, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός στη Βρετανία για τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 8,7% έναντι 10,1% τον Μάρτιο, παραμένοντας πολύ πιο πάνω από τον στόχο του 2% που θέλει η BoE.

Στην ερώτηση της έρευνας για το κατά πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από τις δράσεις της BoE για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, καταγράφηκε νέο ιστορικό χαμηλό, στο -13% από -4% στην προηγούμενη έρευνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bundesbank: Ύφεση στη Γερμανία για το 2023 - Εκτός στόχου ο πληθωρισμός μέχρι το 2025

Πληθωρισμός: Eπιβράδυνση στο 4,1% στην Ελλάδα - Ρεκόρ από τον Νοέμβριο του 2021

Φυσικό αέριο: Προειδοποιητικά σημάδια για τον κίνδυνο νέας κρίσης στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider