Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της
Στα ίδια επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2022, εν μέσω της αύξησης των δαπανών της Μόσχας στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγει στην Ουκρανία.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της στο 7,25%, στη μεγαλύτερη διατήρηση του στα ίδια επίπεδα για τα τελευταία 7 και πλέον χρόνια.

Το επιτόκιο βρίσκεται στα ίδια επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2022, εν μέσω της αύξησης των δαπανών της Μόσχας στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγει στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας σημειώνεται πως η τράπεζα «κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξηση του επιτοκίου στις επόμενες συνεδριάσεις της» καθώς προσπαθεί να φέρει τον πληθωρισμό στη ρωσική οικονομία προς το 4% για το 2023.

«Η επιτάχυνση των δημοσιονομικών δαπανών, η επιδείνωση των όρων του εξωτερικού εμπορίου και η κατάσταση στην αγορά εργασίας παραμένουν παράγοντες που ευνοούν τον πληθωρισμό. Το συνολικό ισοζύγιο των κινδύνων για τον πληθωρισμό έχει γείρει ακόμη περισσότερο προς τα πάνω» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η τράπεζα προβλέπει πως ο πληθωρισμός του 2023% θα κινηθεί στα επίπεδα του 4,5% με 6,5% ενώ θα επιστρέψει στον στόχο του 4% το 2024, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν: Η «εκλεκτή» του Ερντογάν για την ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας

Ιταλία: «Συντριβή» της βιομηχανικής παραγωγής για τον Απρίλιο

Πληθωρισμός: Νέα επιβράδυνση στο 2,8% τον Μάιο - «Βούλιαξαν» οι τιμές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider