«Μαζεύει» χρυσό η Κίνα - Αύξηση των αγορών για 7ο συνεχόμενο μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαζεύει» χρυσό η Κίνα - Αύξηση των αγορών για 7ο συνεχόμενο μήνα
Όπως ανακοίνωσε η PBoC την Τετάρτη, αγόρασε 16 τόνους χρυσούς για τον Μάιο, φτάνοντας τα συνολικά αποθέματα χρυσού που έχει στους 2.092 τόνους.

Αυξημένες ήταν οι αγορές χρυσού που έκανε η κεντρική τράπεζα της Κίνας για τον Μάιο, σε ένα σημάδια για ενίσχυση της ζήτησης του πολύτιμου μετάλλου από τις κεντρικές τράπεζας διεθνώς για τους επόμενους μήνες.

Όπως ανακοίνωσε η PBoC την Τετάρτη, αγόρασε 16 τόνους χρυσούς για τον Μάιο, φτάνοντας τα συνολικά αποθέματα χρυσού που έχει στους 2.092 τόνους. Πρόκειται για τον 7ο συνεχόμενο μήνα αύξησης των αγορών χρυσού από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι κεντρικές τράπεζας ανά την υφήλιο κατέγραψαν ιστορικό υψηλό στις αγορές χρυσού για το 2022, όπως σημειώνει το Bloomberg, εν μέσω της ανησυχίας για τις γεωπολιτικές εντάσεις και τον επίμονο πληθωρισμό.

Και ενώ οι αγορές υποχώρησαν σημαντικά για το α' τρίμηνο του 2022, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού αναμένει πως οι αγορές του πολύτιμου μετάλλου θα είναι ισχυρές τους επόμενους μήνες.

Περίπου το 25% των κεντρικών τραπεζών αναμένεται να αυξήσει την ποσότητα χρυσού που διακρατά μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου που δημοσιεύτηκε τον Μάιο.

Σημειώνεται πως διεθνώς μόνο η Σιγκαπούρη ήταν μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού από την Κίνα για το α' τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: «Βουτιά» 7,5% στις εξαγωγές τον Μάιο - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις 

gazzetta
gazzetta reader insider insider