Σνάμπελ (ΕΚΤ): Προς νέες αυξήσεις των επιτοκίων, με «ορίζοντα» το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Προς νέες αυξήσεις των επιτοκίων, με «ορίζοντα» το 2024
Ο αντίκτυπος της σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ θα φτάσει στο απόγειο του εντός του 2024.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, δήλωσε την Τετάρτη το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Ισαμπέλ Σνάμπελ.

Σε συνέντευξη της στην βελγική εφημερίδα De Tijd, η Σνάμπελ υποστήριξε πως η ΕΚΤ «έχει ακόμα δρόμο να καλύψει» συγκριτικά με τα μέτρα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι του 2022 η ευρωτράπεζα προχωρά σε διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων με στόχο να επαναφέρει τον πληθωρισμό στα επίπεδα του 2%, ενώ τον Απρίλιο αυτός διαμορφώθηκε στο 7%.

Η Σνάμπελ υποστήριξε ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ πρόσθεσε πως τα οικονομικά στοιχεία είναι αυτά που θα κρίνουν το κατά πόσο η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια της.

«Η κορύφωση του υποκείμενου πληθωρισμού δεν αρκεί για να ανακηρύξουμε νίκη κατά του πληθωρισμού» συμπλήρωσε η αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Ακόμα, σημείωσε πως ο αντίκτυπος της σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ θα φτάσει στο απόγειο του εντός του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: «Βουτιά» 7,5% στις εξαγωγές τον Μάιο - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις 

Βρετανία: Πτώση στις τιμές κατοικιών τον Μάιο, μετά από 11 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider