Η Ινδία ξανά στο Top 5 των χρηματιστηρίων παγκοσμίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ινδία ξανά στο Top 5 των χρηματιστηρίων παγκοσμίως
Εκτός της κορυφαίας πεντάδας των διεθνών χρηματιστηρίων η Γαλλία, που μπήκε στη σχετική λίστα τον Ιανουάριο.

Η Ινδία ανέκτησε ξανά τη θέση της ως το πέμπτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο, καθώς η επάνοδος των μετοχών του Ομίλου Αντάνι, συνέβαλε στην «εκθρόνιση» της Γαλλίας.

Η χρηματιστηριακή αξία της ινδικής αγοράς διαμορφώθηκε στα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από την Παρασκευή, καθώς οι μετοχές του Αντάνι ανέκαμψαν από τις διευρυμένες απώλειες που βίωναν τους τελευταίους μήνες, ενώ και τα ξένα funds έδωσαν ώθηση στην οικονομία. Η Γαλλία έχασε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι κατασκευαστές ειδών πολυτελείας όπως η LVMH και η Vivendi είδαν ένα ραγδαίο sell off στις μετοχές τους λόγω των φόβων για ύφεση σε Κίνα και ΗΠΑ.δ

Η Ινδία επωφελείται από την οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα, ενώ οι ξένοι επενδυτές έχουν αγοράσει ινδικές μετοχές αξίας 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αρχές Απριλίου, ποντάροντας στην σταθερή αύξηση κερδών που προέρχονται από τους υψηλούς ρυθμούς ανόδου του ΑΕΠ.

Ο στρατηγικός αναλυτής της Jefferies, Κρίστοφερ Γουντ έδωσε σύσταση overweight στις ινδικές μετοχές ενώ ο δείκτης S&P BSE Sensex Index έχει ανακάμψει περισσότερο από 9% από τα μέσα Μαρτίου, αγγίζοντας επίπεδα ρεκόρ. Η διαγραφή των απωλειών οφείλεται σε έναν βαθμό και στο rebound των μετοχών του Adani Group αφού δεν βρέθηκαν ενοποιητικά στοιχεία για χειραγώγησης των τιμών, όπως ισχυρίστηκε ο αμερικανικός οίκος Hindenburg, που προχώρησε και σε σορτάρισμα, πριν από λίγους μήνες.

Οι 10 εισηγμένες του Αντάνι πρόσθεσαν περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια στην χρηματιστηριακή τους αξία την περασμένη εβδομάδα για να μειώσουν τις ζημιές τους μετά την έκθεση του Hindenburg στα 105 δισεκατομμύρια δολάρια από 153 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα, σύμφωνα το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Bye Bye Κεμάλ»: Θριαμβευτής ο Ερντογάν - Τι σημαίνει η επανεκλογή του για τα ελληνοτουρκικά

Dentist Pass: Πώς γίνεται η υποβολή αιτήσεων - Οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ

Η νίκη Ερντογάν «βύθισε» την τουρκική λίρα σε νέο ιστορικό χαμηλό

gazzetta
gazzetta reader insider insider