DBRS: Μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις οι κρίσιμοι παράγοντες για την αναβάθμιση της Ελλάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
DBRS: Μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις οι κρίσιμοι παράγοντες για την αναβάθμιση της Ελλάδας
«Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα σηματοδοτεί τη συνέχεια της πολιτικής και της πορείας των μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη», σχολιάζει η Nichola James, Co-Head της DBRS Global Sovereign Ratings μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα σηματοδοτεί τη συνέχεια της πολιτικής και της πορείας των μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη», σχολιάζει η Nichola James, Co-Head της DBRS Global Sovereign Ratings μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης. «Παρά τις επίμονες παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει τις προσδοκίες για εφέτος» συμπληρώνει η ίδια.

Σύμφωνα με τη DBRS, εάν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να διατηρήσει το ποσοστό που έλαβε στην πρώτη αναμέτρηση, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο υψηλό ποσοστό των κομμάτων να που δεν έφτασαν το όριο του 3%, το αποτέλεσμα μιας δεύτερης εκλογής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ισχυρή απόλυτη πλειοψηφία για τη ΝΔ, οδηγώντας σε μια ακόμη περίοδο πολιτικής σταθερότητας για την Ελλάδα. Η πιθανή νίκη της ΝΔ θα της έδινε την εντολή να συνεχίσει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, αυξάνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας. Οι βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης από τις αναμενόμενες δαπάνες από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 30,5 δισ. ευρώ για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, αποτελεί ένα παράγοντα που συμβάλλει σε πιθανές πιστωτικές βελτιώσεις στην αξιολόγηση της DBRS Morningstar για την Ελλάδα - BB (high) με σταθερό trend.

- Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει σημαντικό προβάδισμα στο κυβερνητικό Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

- Η πιθανή επίτευξη της απόλυτης πλειοψηφίας από τη ΝΔ στις αναμενόμενες δεύτερες εκλογές τις επόμενες εβδομάδες θα φέρει μια πολιτική σταθερότητα και θα δώσει στην κυβέρνηση την εντολή να συνεχίσει στο δρόμο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

- Η DBRS θεωρεί τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις που ενισχύουν τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας ως τους ισχυρούς παράγοντες που συμβάλλουν στην πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Τα οφέλη από το αποτέλεσμα της κάλπης – Τρέχουν στη... λεωφόρο της επενδυτικής βαθμίδας

Γιατί μπήκαν στο «μικροσκόπιο» αναλυτών οι υποδομές – Τα projects, το Ταμείο Ανάκαμψης και ο νέος... υπουργός

gazzetta
gazzetta reader insider insider