Σταϊκούρας: Αισιοδοξώ για εξαιρετικό αποτέλεσμα στις εκλογές - Ιδεολογία αύξησης φόρων ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Αισιοδοξώ για εξαιρετικό αποτέλεσμα στις εκλογές - Ιδεολογία αύξησης φόρων ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός, σχολιάζοντας τη δήλωση Κατρούγκαλου για επαναφορά των κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, επεσήμανε πως ότι αυτό κατ’ ουσία σημαίνει αύξηση της φορολογίας για αυτές τις κατηγορίες.

«Στόχος μας στις εκλογές το βέλτιστο αποτέλεσμα» δήλωσε μιλώντας την Πέμπτη στα Παραπολιτικά 90,1 ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ενώ σχολίασε πως είναι αισιόδοξος για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, ενώ εργάζεται μέχρι τελευταία στιγμή για αυτό.

Ο υπουργός, σχολιάζοντας τη δήλωση Κατρούγκαλου για επαναφορά των κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, επεσήμανε πως ότι αυτό κατ’ ουσία σημαίνει αύξηση της φορολογίας για αυτές τις κατηγορίες.

«Αυτό το μέτρο σημαίνει αύξηση της φορολογίας για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος επιβεβαιώνει αυτό που έχουν πει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αυξήσουν τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το πιστεύουν, έχουν ιδεολογία αύξησης των φόρων ή και ιδεοληψίες, το απέδειξαν την περίοδο ’15-’19 ότι πιστεύουν στην αύξηση των φόρων και το διατρανώνουν συνεχώς και σε αυτή την περίοδο. Άρα αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες» τόνισε ο υπουργός.

Ερωτώμενος σχετικά με ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, απάντησε πως ένα τέτοιο μέτρο έχει μεγάλο κόστος, ενώ υπενθύμισε πως αντιστοίχως είχε εφαρμοστεί και στην Ισπανία, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές των τροφίμων.

«Αν είχαμε τα χρήματα γιατί να μην θέλει ο Πρωθυπουργός και εγώ να μειώσουμε ακόμα περισσότερο φόρους, να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο συντάξεις και μισθούς; Για να μην το κάνουμε αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι πόροι. Σημαίνει ότι δεν θέλουμε να οδηγήσουμε ξανά τη χώρα στις περιπέτειες που ζήσαμε ξανά το 2015 με την υπερήφανη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και τις αυταπάτες» σχολίασε ο υπουργός.

«Ο ΦΠΑ στα τρόφιμα για να μειωθεί έχει ένα κόστος περίπου 1,5 δισ. ευρώ αυτό δεν υφίσταται, ακόμα όμως και αν υφίστατο το έκανε η Ισπανία και οι τιμές δεν πέσανε στα τρόφιμα, αυξήθηκε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα γιατί χάθηκε η ωφέλεια στην εφοδιαστική αλυσίδα. Υπενθυμίζω ότι όταν μειώσαμε αντίστοιχο συντελεστή, ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% δεν μειώθηκαν αντίστοιχα οι τιμές άρα έχουμε ένα παράδειγμα εντός και εκτός χώρας που αποδεικνύει ότι σε δύσκολες περιόδους πολλές φορές τη μείωση του ΦΠΑ δεν την βλέπει ο καταναλωτής. Σε ότι αφορά τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα υπενθυμίζω ότι αυτό το μέτρο κοστίζει πάνω από 2 δισ. άρα χρειάζεται ένα δημοσιονομικό ισοδύναμο για να υλοποιηθεί, δεύτερον αφορά όλους, και τους έχοντες και κατέχοντες και αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και δική μας επιλογή είναι να βοηθήσουμε στοχευμένα αυτούς που έχουν ανάγκη κι όχι για παράδειγμα τους εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι έρχονται και θα έρχονται το επόμενο διάστημα την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο μετά το άνοιγμα που έκανε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. «Είναι προφανές ότι αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας βρίσκονται σε διαρκή αδιέξοδα γιατί κανείς πρέπει να παρακολουθήσει την στρατηγική ενός κόμματος όχι μόνο τις τακτικές κινήσεις. Το κόμμα έχει μια στρατηγική αχταρμά. Πριν από λίγο χρονικό διάστημα μιλούσανε για κυβερνηση μειοψηφίας, μετά μιλούσανε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, τώρα προσπαθεί να αλιεύσει από διάφορα κόμματα αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχουν αδιέξοδα στη στρατηγική. Η ΝΔ έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική λεει από την αρχή ότι έχουμε αποδείξει ότι μια αυτοδύναμη ΝΔ μπορεί να ανταπεξέλθει σε κρίσεις και μπορεί να υλοποιήσει με συνέπεια ότι προεκλογικά έχει δεσμευτεί. Άρα είναι σαφής η διαφορά και η διάκριση στις στρατηγικές των δύο κομμάτων, κατέληξε ο υπουργός.

Περιοδεία στη Φθιώτιδα

Περιοδεία στην Φθιώτιδα πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών ως υποψήφιος Βουλευτής της περιοχής με τη Νέα Δημοκρατία, επισκεπτόμενος τον Δομοκό, τη Μαλεσίνα, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη κεντρική ομιλία στην Πλατεία Διάκου.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ο κ. Σταϊκούρας ανέλυσε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί για την επόμενη τετραετία, εφόσον εκλεγεί Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Όπως είπε, θα δοθεί προτεραιότητα στην στελέχωση και στην μονιμοποίηση προσωπικού στο Νοσοκομείο και στις δημόσιες δομές υγείας, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην αναβάθμιση των αθλητικών δομών και στην αξιοποίηση των τουριστικών περιοχών και ιαματικών πηγών.

Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα την σταθερότητα της χώρας και την καλύτερη οικονομική πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα, ετοιμάζει νέα φορο-επιδρομή στα εισοδήματα

Schroders: Οι βασικές τάσεις της ενεργειακής μετάβασης για το 2023

Ρεύμα: Αναδρομική χρηματοδότηση των επιδοτήσεων για αγρότες & μικρές επιχειρήσεις – «Πράσινο φως» και για ενισχύσεις όλο το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider