ΕΚΤ: Ο Νάγκελ επιμένει για αύξηση των επιτοκίων και μετά το καλοκαίρι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Ο Νάγκελ επιμένει για αύξηση των επιτοκίων και μετά το καλοκαίρι
Joachim Nagel
Η ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει την πολιτική για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της, ανέφερε ο Γερμανός τραπεζίτης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των βασικών της επιτοκίων και μετά από το καλοκαίρι, τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γιόακιμ Νάγκελ.

Μιλώντας από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση των G7, ο Γερμανός τραπεζίτης είπε πως η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25% την περασμένη εβδομάδα δεν θα είναι η τελευταία, καθώς χρειάζεται να διασφαλιστεί πως το τρέχον κύμα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη θα λήξει.

Ο ίδιος υποστήριξε πως τα υπάρχοντα οικονομικά στοιχεία δεν «δείχνουν» στο ότι η ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει την πολιτική για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της.

«Και αυτό ισχύει και για την περίοδο μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Bundesbank.

Υπενθυμίζεται πως ο Νάγκελ την Πέμπτη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ και μετά από το καλοκαίρι. Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για το εάν το κόστος δανεισμού πρόκειται να αυξηθεί και τον Σεπτέμβριο και απάντησε «τίποτα δεν είναι εκτός του τραπεζιού». Ακόμα, ο Νάγκελ υποστήριξε πως τα επίπεδα των επιτοκίων της ΕΚΤ προσεγγίζουν το περιοριστικό επίπεδο, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμα εκεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ για την επιτοκιακή της πολιτική θα κριθούν από τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Societe Generale: Αύξηση κερδών και μείωση εσόδων για το α' τρίμηνο, εν μέσω των υψηλών επιτοκίων

ΗΠΑ: Μήνυμα Γέλεν στο Κογκρέσο για αύξηση του ορίου δανεισμού για το χρέος

gazzetta
gazzetta reader insider insider