ΗΠΑ: Ισχυρότατη άνοδος των νέων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο - Πολύ πιο πάνω από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ισχυρότατη άνοδος των νέων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο - Πολύ πιο πάνω από τις εκτιμήσεις
Η αγορά εργασίας της χώρας παραμένει ισχυρή παρά τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) για να επιβραδύνει την οικονομία των ΗΠΑ.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο «συνέτριψε» τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο και δείχνοντας πως η αγορά εργασίας της χώρας παραμένει ισχυρή παρά τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) για να επιβραδύνει την οικονομία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τον Απρίλιο προστέθηκαν 253.000 θέσεις εργασίας έναντι 236.000 τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 185.000 θέσεις.

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 3,4% έναντι 3,5% τον Μάρτιο και αντί του 3,6% που ανέμεναν οι αναλυτές. Το 3,4% ισούται με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα από το 1969.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές των Αμερικανικών εργαζομένων αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο 4,4% και σε μηνιαίο βαθμό κατά 0,5%, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 4,2% και 0,3% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider