Βιλερουά Ντε Γκαλό: Νέες αυξήσεις στα επιτόκια αν και το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας έχει γίνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά Ντε Γκαλό: Νέες αυξήσεις στα επιτόκια αν και το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας έχει γίνει
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα επιτόκια από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, με τον ίδιο ωστόσο να υπογραμμίζει πως «το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας έχει γίνει».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα επιτόκια από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, με τον ίδιο ωστόσο να υπογραμμίζει πως «το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας έχει γίνει».

«Πιθανότατα θα υπάρξουν μερικές ακόμη αυξήσεις επιτοκίων, αν και η περισσότερη δουλειά έχει ήδη γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του διοκητικού συμβουλίου της ΕΚΤ την Παρασκευή, λίγες μόνο ώρες μετά τη έβδομη διαδοχική -αλλά ηπιότερη σε σχέση με τις προηγούμενες- αύξηση των επιτοκίων από την ευρωτράπεζα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος τραπεζίτης ανέφερε πως «ο αντίκτυπος των αυξήσεων των επιτοκίων έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στην οικονομία», κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο εξηγεί την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΚΤ.

«Στόχος μας δεν είναι να επιβραδύνουμε την οικονομία αλλά να νικήσουμε τον πληθωρισμό», τόνισε στη συνέχεια ο Βιλερουά ντε Γκαλό, επισημαίνοντας παράλληλα πως η ηγεσία της ΕΚΤ εκτιμά πως ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2% «έως το 2025, ίσως και μέχρι το τέλος του 2024».

Τέλος, ο Βιλερουά ντε Γκαλό προανήγγειλε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι η άνοδος του πληθωρισμού να τεθεί υπό έλεγχο. «Πλέον, η διάρκεια των αυξήσεων των επιτοκίων είναι πιο σημαντική από την ταχύτητα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider