Εγένετο «καλάθι ενέργειας» στο e-katanalotis 

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγένετο «καλάθι ενέργειας» στο e-katanalotis 
Πρόκειται για μια κίνηση που είχαν προαναγγείλει από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ένα ακόμα καλάθι, το «καλάθι της ενέργειας», φιγουράρει εδώ και λίγη ώρα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το εν λόγω καλάθι είχαν προαναγγείλει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, μετά από σύσκεψη, οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το «καλάθι της ενέργειας» περιλαμβάνει τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας όλων των παρόχων, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας e-katanalotis να συγκρίνουν τις τιμές με βάση την κατανάλωσή τους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα δεδομένα που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα παρέχονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ η τιμή των συμβολαίων που αναγράφεται αφορά προς τον παρόν την περίοδο του Απριλίου.

Οι τιμές συμβολαίου έχουν υπολογιστεί στη βάση της μέσης εθνικής κατανάλωσης για το έτος 2022, η οποία βάση των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ είναι 310.83kWh/μήνα.

Οι τιμές συμβολαίου δεν περιέχουν την κρατική επιδότηση μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης 1ης κλίμακας, η οποία όμως είναι ίδια για όλα τα συμβόλαια.

Τις επόμενες ημέρες στο e-katanalotis και τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων

Όπως έχει επίσης ανακοινωθεί, τις αμέσως επόμενες ημέρες στην πλατφόρμα e-katanalotis θα αναρτηθούν και τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων των τραπεζών. Αυτά θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε τράπεζα μεταβάλλει τα επιτόκια ή προβαίνει σε ρυθμίσεις όπως αυτή που ανακοινώθηκε πρόσφατα για την προστασία φυσικών προσώπων με ενήμερα στεγαστικά δάνεια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την πλατφόρμα e-katanalotis επισκέπτονται 500.000 μοναδικοί επισκέπτες την εβδομάδα, 300.000 έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους και χρησιμοποιούν την ομώνυμη εφαρμογή (app), ενώ 150.000 χρήστες έχουν διαμορφώσει τα δικά τους «καλάθια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα: Μικρή πτώση για τις τιμές – Πιέσεις ασκούν ο φόβος για ύφεση και το ισχυρό δολάριο

Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές των τροφίμων ενώ ο πληθωρισμός πέφτει;

ΔΕΗ: Μειωμένη στα 15,9 λεπτά ανά KWh η χρέωση Μαΐου

gazzetta
gazzetta reader insider insider