ΑΑΔΕ: Συνάντηση εργασίας τελωνειακών από 11 χώρες της ΕΕ - Ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα ασφαλείας και ελέγχου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Συνάντηση εργασίας τελωνειακών από 11 χώρες της ΕΕ - Ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα ασφαλείας και ελέγχου
Τριήμερη συνάντηση εργασίας, εκπαιδευτών και εμπειρογνωμόνων της τελωνειακής ευρωπαϊκής συνεργασίας CELBET, φιλοξένησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τριήμερη συνάντηση εργασίας, εκπαιδευτών και εμπειρογνωμόνων της τελωνειακής ευρωπαϊκής συνεργασίας CELBET (Customs Eastern and South-Eastern Land Border Expert Team) φιλοξένησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στις εγκαταστάσεις της Φορολογικής & Τελωνειακής Ακαδημίας.

Η πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & ΕΦΚ είχε στόχο τη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα των Τελωνειακών υπαλλήλων στα χερσαία σύνορά μας, με έμφαση στην αποτελεσματικότητα των ελέγχων και στην αύξηση της απόδοσης των Τελωνείων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκπρόσωποι από έντεκα κράτη μέλη της ΕΕ (Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία, Λιθουανία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Βουλγαρία και Ελλάδα) αντάλλαξαν τεχνογνωσία και εκπαιδεύτηκαν μέσω διαδραστικών εργαλείων εικονικής πραγματικότητας (VR Training), σε θέματα τεχνικών ελέγχου οχημάτων, τρένων, καθώς και ελέγχων με σκύλους ανιχνευτές.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής δήλωσε: «Η εκπαίδευση των στελεχών μας για τη βελτίωση της απόδοσής τους αποτελεί προτεραιότητά μας, είναι διαρκής και στοχευμένη. Φιλοξενήσαμε τελωνειακούς από 11 χώρες της ΕΕ για να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία, να χαράξουμε κοινή στρατηγική εκπαιδευτικών δράσεων, να γίνουμε καλύτεροι για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Έρχεται ο «Μεγάλος Αδερφός» για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider