«Καμπανάκι» Morgan Stanley για τις μετοχές: «Οι αγορές διατρέχουν κίνδυνο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» Morgan Stanley για τις μετοχές: «Οι αγορές διατρέχουν κίνδυνο»
«Δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων, πιστεύουμε ότι το guidance φαίνεται ολοένα και πιο μη ρεαλιστικό».

Ο Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley εκτιμά ότι η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα έχει αφήσει τα διάφορα guidance για κέρδη να φαίνονται πολύ υψηλά, θέτοντας τις χρηματαγορές σε κίνδυνο απότομης πτώσης.

«Δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων, πιστεύουμε ότι το guidance φαίνεται ολοένα και πιο μη ρεαλιστικό και οι αγορές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από σκληρές αλλαγές δεδομένων», επεσήμανε ο Γουίλσον σε σημείωμα τη Δευτέρα.

Ο ίδιος που προέβλεψε σωστά το περσινό selloff των μετοχών, εκτιμά πως αυτή η κατάσταση οφείλεται εν μέρει στο χάσμα μεταξύ μετοχών και ομολόγων αυτόν τον μήνα. Ενώ η μεταβλητότητα των ομολόγων έχει εκτοξευθεί καθώς οι επενδυτές προβλέπουν μια πιθανή ύφεση μετά την κατάρρευση σειρά μικρομεσαίων τραπεζών στις ΗΠΑ, οι μετοχές έχουν διαγράψει μέρος από τις απώλειες τους μετά και την παρέμβαση των Fed - ΥΠΟΙΚ. Ο S&P 500 βρίσκεται σε τροχιά ανόδου για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Η προσοχή τώρα στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου, που ξεκινά στα μέσα Απριλίου.

Δεδομένων των προσδοκιών για απότομη ανάκαμψη των κερδών το δεύτερο εξάμηνο, η απειλή από τον αυξημένο πληθωρισμό εξακολουθεί να «υποτιμάται», πρόσθεσε o Γουίλσον. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley δήλωσαν επίσης ότι το πρώτο τρίμηνο πιθανότατα να αποτέλεσε «υψηλό» για τις μετοχές το 2023, και δεν αναμένουν «θεμελιώδη βελτίωση» έως ότου η Fed παύσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Τέλος, αφού τόσο τα ομόλογα όσο και οι μετοχές κινήθηκαν προς την ίδια κατεύθυνση πέρυσι, κάτι που συνιστά ένα ασυνήθιστο γεγονός, οι αυξανόμενες πιθανότητες ύφεσης φέτος πιθανότατα θα ανατρέψουν αυτή τη σχέση ξανά, κατέληξε η συγγραφική ομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραιτήθηκε ο άνθρωπος που άναψε τη «σπίθα» που «έκαψε» την Credit Suisse

Κασκάρι (Fed): Η πίεση στον τραπεζικό τομέα φέρνει τις ΗΠΑ πιο κοντά στην ύφεση

Η First Citizens εξαγοράζει την Silicon Valley Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider