Κασκάρι (Fed): Η πίεση στον τραπεζικό τομέα φέρνει τις ΗΠΑ πιο κοντά στην ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασκάρι (Fed): Η πίεση στον τραπεζικό τομέα φέρνει τις ΗΠΑ πιο κοντά στην ύφεση
«Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο αποτύπωμα θα έχουν αυτές οι τραπεζικές πιέσεις στην οικονομία. Είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά».

Η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα θα μπορούσε να φέρει τις ΗΠΑ πιο κοντά σε ύφεση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed στη Μινεάπολις, Νιλ Κασκάρι.

«Σίγουρα μας φέρνει πιο κοντά σε αυτή τη στιγμή» αυτή ήταν η απάντησή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS «Face The Nation». «Αυτό που είναι ασαφές για εμάς είναι πόσο μεγάλο μέρος αυτών των τραπεζικών πιέσεων οδηγεί σε εκτεταμένη πιστωτική κρίση. Και τότε αυτή η πιστωτική κρίση θα επιβραδύνει την οικονομία», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι αξιωματούχοι της Fed παρακολουθούν τον αντίκτυπο από τις επιπτώσεις του τραπεζικού κλάδου «πολύ, πολύ στενά» ενώ το τρέχον σύστημα έχει την «πλήρη υποστήριξη» της Fed.

«Το τραπεζικό σύστημα έχει ισχυρή κεφαλαιακή θέση και μεγάλη ρευστότητα και έχει την πλήρη υποστήριξη της Federal Reserve και άλλων ρυθμιστικών αρχών που στέκονται πίσω από αυτό», σημείωσε. «Το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ είναι ανθεκτικό και είναι υγιές», εκτίμησε και συμπλήρωσε πως οι εκροές καταθέσεων φαίνεται να έχουν επιβραδυνθεί.

«Κάποια εμπιστοσύνη αποκαθίσταται μεταξύ των μικρότερων και περιφερειακών τραπεζών», διευκρίνισε και προειδοποίησε πως είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση τον Μάιο. Υπενθυμίζεται πως η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις για την επόμενη συνάντηση για τα επιτόκια που έχουμε, την επόμενη συνεδρίαση της FOMC», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το άγχος στον τραπεζικό τομέα θα είναι «οι παράγοντες στους οποίους θα επικεντρωθούμε περισσότερο». Υπογράμμισε ότι τα τραπεζικά προβλήματα μπορεί να διευκολύνουν την κεντρική τράπεζα να επιτύχει τον στόχο της για τον έλεγχο του πληθωρισμού.

«Από τη μια πλευρά, τέτοιες πιέσεις θα μπορούσαν στη συνέχεια να μειώσουν τον πληθωρισμό, επομένως πρέπει να κάνουμε λιγότερη δουλειά με τα επιτόκια για να φέρουμε την οικονομία σε ισορροπία. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο αποτύπωμα θα έχουν αυτές οι τραπεζικές πιέσεις στην οικονομία. Είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ανακοίνωση της Eurobank για το δάνειο στην «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ» με εγγυητή τον Ν. Παπαθανάση

Ρωσία: Ενδέχεται να ζητήσει αποζημίωση για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Η First Citizens εξαγοράζει την Silicon Valley Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider