Κομισιόν: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στον κλάδο των ενεργειακών ποτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στον κλάδο των ενεργειακών ποτών
Στις 20 Μαρτίου 2023, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ενεργειακών ποτών σε διάφορα κράτη μέλη.

Aιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ενεργειακών ποτών σε διάφορα κράτη μέλη ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου 2023, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επιτροπή ανησυχεί ότι η εν λόγω εταιρεία ενδέχεται να έχει παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ, η οποία απαγορεύει τη δημιουργία καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές (άρθρο 101 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) και άρθρο 53 της Συμφωνίας για τον ΕΟΧ). Η ελεγχόμενη εταιρεία ενδέχεται επίσης να έχει παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ που απαγορεύει την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης (άρθρο 102 της ΣΛΕΕ and άρθρο 54 της συμφωνίας για τον ΕΟΧ).

Οι αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις αποτελούν προκαταρκτικό βήμα των ερευνών για εικαζόμενες αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Η διεξαγωγή επιθεωρήσεων δεν σημαίνει ότι η εταιρεία είναι ένοχη αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς, ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της ίδιας της επιθεώρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Παράταση της νομοθεσίας για τη συντονισμένη μείωση ζήτησης φυσικού αερίου κατά ένα έτος

Σχοινάς: Η Κομισιόν ετοιμάζει Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τόπων για το Ολοκαύτωμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider