ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο - «Φρέσκια» ανησυχία για την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο - «Φρέσκια» ανησυχία για την Fed
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Οι νέες θέσεις εργασίας για τον Φεβρουάριο έφτασαν τις 311.000 έναντι 517.000 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 225.000 θέσεις εργασίας.

Σημαντικά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, φέροντας νέες ανησυχίες για περαιτέρω σύσφιξη στη νομισματική πολιτική της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι νέες θέσεις εργασίας για τον Φεβρουάριο έφτασαν τις 311.000 έναντι 517.000 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 225.000 θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασε στο 3,6% έναντι 3,4% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να παραμείνει στο 3,4%.

Το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε σε μηνιαίο επίπεδο 0,2% από 0,3% τον Ιανουάριο. Σε ετήσιο επίπεδο παρουσίασε αύξηση 4,6% έναντι 4,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η προσοχή στα επιτόκια

H πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας παρακολουθείται στενά από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed), ώστε η τελευταία να καθορίζει τις κινήσεις της νομισματικής πολιτικής της.

Από τον Μάρτιο του 2022 η Fed προχωρά σε συνεχιζόμενες αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και το «πάγωμα» της αμερικανικής οικονομίας. Το γεγονός πως οι θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενισχύει την άποψη πως η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Σημειώνεται πως η επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC), όταν και αναμένεται να ανακοινωθεί νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed, είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Σημαντική πτώση στις τιμές παραγωγού τον Ιανουάριο

Γερμανία: Στο 9,3% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου - Αύξηση 19,1% στις τιμές ενέργειας

Πάνω από τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας τον Ιανουάριο - Στο 0,3%

gazzetta
gazzetta reader insider insider