Πάνω από τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας τον Ιανουάριο - Στο 0,3%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας τον Ιανουάριο - Στο 0,3%
Η οικονομία ανέκαμψε από τη σημαντική πτώση που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, για τους προηγούμενους 3 μήνες και το προηγούμενο 12μηνο η οικονομία παρουσίασε μηδενική ανάπτυξη.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκε η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS) την Παρασκευή.

Το βρετανικό ΑΕΠ «έτρεξε» σε μηνιαίο επίπεδο με ρυθμό 0,3% έναντι συρρίκνωσης 0,5% τον Δεκέμβριο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ανάπτυξη 0,1%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ONS, «η οικονομία ανέκαμψε από τη σημαντική πτώση που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, για τους προηγούμενους 3 μήνες και το προηγούμενο 12μηνο η οικονομία παρουσίασε μηδενική ανάπτυξη».

Ανά κλάδους της βρετανικής οικονομίας, η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε μηνιαία πτώση 0,3%, η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε 0,4%, οι κατασκευές συρρικνώθηκαν 1,7% και ο κλάδος των υπηρεσιών ενισχύθηκε 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS.

Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) έχει προβλέψει πως θα ξεκινήσει ύφεση στη βρετανική οικονομία κατά το α' τρίμηνο του 2023

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider