Βρετανία: Καλύτερες των εκτιμήσεων οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Καλύτερες των εκτιμήσεων οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο
Ανθεκτικότητα των Βρετανών καταναλωτών στον υψηλό πληθωρισμό και στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία για τον Ιανουάριο, με τους καταναλωτές της χώρας να εμφανίζουν ανθεκτικότητα στον υψηλό πληθωρισμό και στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική υπηρεσία (ONS), σε μηνιαίο επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,5% έναντι συρρίκνωσης 1% τον Δεκέμβριο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 0,3%. Σε ετήσιο επίπεδο, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν 5,1% έναντι συρρίκνωσης 5,8% και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωσης 5,6%.

Οι λιανικές πωλήσεις, εκτός των αυτοκινήτων, σε μηνιαίο επίπεδο αυξήθηκαν 0,4% έναντι συρρίκνωσης 1,1% τον Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση 0,2%. Σε ετήσιο επίπεδο, συρρικνώθηκαν 5,3% έναντι εκτίμησης των αναλυτών για συρρίκνωση 5,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία διαμηνύει πως θα υπάρξουν αντίποινα αν η ΕΕ κατασχέσει δεσμευμένους ρωσικούς πόρους

gazzetta
gazzetta reader insider insider