Μπούλαρντ (Fed): Πολύ υψηλός ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, υπέρ των περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Πολύ υψηλός ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, υπέρ των περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων
Ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε πως ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια υποχώρησης, με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed να «κλειδώνει» την περαιτέρω κάμψη.

«Σήμα» για νέες αυξήσεις στα βασικά επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζες των ΗΠΑ (Fed) ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed του Σαίντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Τζάκσον του Τενεσί, ο Αμερικανός τραπεζίτης υποστήριξε πως ο πληθωρισμός στην οικονομία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και σημείωσε ότι οι συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed μπορούν να τον μειώσουν, διατηρώντας την ανάπτυξη της οικονομίας και μια ισχυρή αγορά εργασίας.

Ο ίδιος είπε πως ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια υποχώρησης, με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed να «κλειδώνει» την περαιτέρω κάμψη.

Παράλληλα, ο Μπούλαρντ είπε πως η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας «έτρεξε» με ρυθμό μεγαλύτερο από αυτό που αναμενόταν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στα €1.516 ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα το 2025 - 1 στους 4 παίρνει 1.000 με 1.200

Φορολογικές δηλώσεις: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά για χιλιάδες - Ποιες ρυθμίσεις «ξεφουσκώνουν» τον λογαριασμό

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέο χρονοδιάγραμμα, βαρύτερα τα πρόστιμα - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες το 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider