Μέστερ (Fed): Περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων για την πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέστερ (Fed): Περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων για την πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Η Μέστερ υποστήριξε ότι το εύρος των επιτοκίων της τράπεζας πρέπει να ξεπεράσει το 5% (από 4,5% - 4,75% που βρίσκεται σήμερα).

Μήνυμα για περαιτέρω αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ώστε να υποχωρήσει ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ.

Σε προδημοσίευση ομιλίας της, η Μέστερ σημείωσε πως ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και πως η τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων της από αυτές που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται πως από τον Μάρτιο του 2022 η Fed προχωρά σε σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων της ώστε να φέρει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στον στόχο του 2%, έναντι 6,4% που διαμορφώθηκε για τον Ιανουάριο.

Η Μέστερ υποστήριξε ότι το εύρος των επιτοκίων της τράπεζας πρέπει να ξεπεράσει το 5% (από 4,5% - 4,75% που βρίσκεται σήμερα) και να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα ώστε να «διασφαλιστεί πως ο πληθωρισμός επιστρέφει βιώσιμα στον στόχο του 2%».

Παράλληλα, η Αμερικανίδα τραπεζίτρια είπε πως δεν αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα μπουν σε ύφεση, όπως πιστεύουν αρκετοί αναλυτές λόγω της σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed που αυξάνει το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Τα υψηλά επιτόκια «έφεραν» χαμηλό 2,5 ετών στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider