Βρετανία: Ο «απεργιακός πυρετός» του 2022 κόστισε 2,5 εκατ. εργάσιμες ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο «απεργιακός πυρετός» του 2022 κόστισε 2,5 εκατ. εργάσιμες ημέρες
Σχεδόν 2,5 εκατ. εργάσιμες ημέρες χάθηκαν στην Βρετανία το προηγούμενο έτος εξαιτίας των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από εργαζομένους διαφόρων κλάδων της οικονομίας.

Σχεδόν 2,5 εκατ. εργάσιμες ημέρες χάθηκαν στην Βρετανία το προηγούμενο έτος εξαιτίας των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από εργαζομένους διαφόρων κλάδων της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας (ONS) μόνο τον Δεκέμβριο του 2022 χάθηκαν περισσότερες από 840.000 εργάσιμες ημέρες, επίδοση που συνιστά την χειρότερη σε πάνω από δέκα χρόνια.

Συνολικά, από τις αρχές Ιουνίου ως τα τέλη του έτους, η βρετανική οικονομία είδε να χάνονται 2.472.000 εργάσιμες ημέρες, ένας αριθμός που είχε να κάνει την εμφάνισή του στο «Νησί» από τότε που πρωθυπουργός ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Βρετανία έχουν ως κύριο αίτημα των απεργών είναι η αύξηση των αποδοχών τους, καθώς η εκτόξευση του πληθωρισμού ροκανίζει τα διαθέσιμα εισοδήματα των νοικοκυριών, ωθώντας σε κινητοποιήσεις σιδηροδρομικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους στις μεταφορές, δάσκαλους, υγειονομικούς αλλά και εργαζόμενους στον ευρύτερο τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ford απολύει 3.800 υπαλλήλους της στην Ευρώπη

Γαλλία: Νέα απεργιακή κινητοποίηση σήμερα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού

gazzetta
gazzetta reader insider insider