ΗΠΑ: Αισιόδοξη η Γέλεν για «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αισιόδοξη η Γέλεν για «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ο πληθωρισμός είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα, λέγοντας πως έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται.

Την αισιοδοξία της για το ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να υπάρξει μια ύφεση στη χώρα εξέφρασε τη Δευτέρα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας στο ABC.

Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ είπε πως η οικονομία είναι ισχυρή και ανθεκτική, σχολιάζοντας την κάμψη του πληθωρισμού που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις της Γέλεν έρχονται μετά από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, με το ποσοστό της ανεργίας να φτάνει το χαμηλότερο επίπεδο από το 1964. Η απρόσμενη θετική εικόνα της αγοράς εργασίας αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών για το ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) μπορεί να διατηρήσει τη «σφιχτή» νομισματική της πολιτική με στόχο να «κρυώσει» την οικονομία των ΗΠΑ και να φέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% που έχει θέσει, έναντι του 6,5% που είναι σήμερα.

Η Γέλεν δήλωσε πως ο πληθωρισμός είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα, λέγοντας πως έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Η ίδια δήλωσε αισιόδοξη για την «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας, δηλαδή την πτώση του πληθωρισμού ενώ η οικονομία θα διατηρεί ισχυρό momentum.

Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ θέλησε να διασκεδάσει τις αναφορές για ύφεση στις ΗΠΑ, λέγοντας πως «δεν γίνεται να έχεις ύφεση όταν έχεις το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας των τελευταίων 53 ετών».

Πηγή φωτό: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sentix: «Εκτός συζήτησης» αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider