Κομισιόν: Διαθέσιμα 225 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις στην «πράσινη οικονομία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Διαθέσιμα 225 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις στην «πράσινη οικονομία»
Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να διαθέσει εκατοντάδες δισ. ευρώ για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην απανθρακοποίηση της οικονομίας μέχρι το 2025, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Οι ανακοινώσεις της Κομισιόν έρχονται καθώς η ΕΕ θέλει να ενισχύσει τη θέση ως προς την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ για την πράσινη οικονομία έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Η Κομισιόν προτείνει τη χαλάρωση των προγραμμάτων κρατικής ενίσχυσης για τις επενδύσεις στις ΑΠΕ και στην απανθρακοποίηση της οικονομίας μέχρι το 2025, σε προσωρινή βάση, αναγνωρίζοντας πως δεν θα μπορούν όλες οι χώρες της ΕΕ να προσφέρουν επιδοτήσεις ανάλογες με αυτές της Γερμανίας και της Γαλλίας, μετέδωσε το Reuters.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, τα μέλη της ΕΕ θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν μέρος των 225 δισ. ευρώ από δάνεια που παραμένουν στο «οπλοστάσιο» των 800 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που έχει δημιουργηθεί από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider