Σουηδία: Σε υψηλό 10 ετών έφτασαν οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σουηδία: Σε υψηλό 10 ετών έφτασαν οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων
Με τις εταιρείες στους κλάδους των μεταφορών και των κατασκευών να είναι αυτές που επηρεάστηκαν περισσότερο.

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας έφτασαν οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων στη Σουηδία για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της πιστωτικής εταιρείας UC.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022, με τις εταιρείες στους κλάδους των μεταφορών και των κατασκευών να είναι αυτές που επηρεάστηκαν περισσότερο.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς η Σουηδία αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση στις τιμές κατοικιών των τελευταίων 30 ετών, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει σε δραματική μείωση των επενδύσεων στην κατασκευή νέων σπιτιών. Παράλληλα, αναμένεται να επιφέρει κάμψη στην οικονομία της χώρας, που προβλέπεται να συνεχίζει να επιβραδύνεται για το 2023 μετά από τη συρρίκνωση που εμφάνισε στο δ' τρίμηνο του 2022.

Η Τζοχάνα Μπλόμε, οικονομολόγος της UC, ανέφερε πως «κατά το φθινόπωρο είδαμε πτωχεύσεις σε επιχειρήσεις κλάδων που σχετίζονται με την κατανάλωση, όπως το λιανεμπόριο, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. Τώρα βλέπουμε πως οι περισσότερες πτωχεύσεις σημειώνονται σε κλάδους που είναι στενά συνδεδεμένοι με τη βιομηχανία και τις μακροχρόνιες επενδύσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P Global: Σε υψηλό 5 μηνών η μεταποίηση της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο

Βρετανία: Το χειρότερο σερί για τις τιμές ενοικίων από το 2008 για τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider