Γερμανία: Στο 0,2% η συρρίκνωση της οικονομίας για το δ' τρίμηνο - Πλήγμα από την κατανάλωση των πολιτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Στο 0,2% η συρρίκνωση της οικονομίας για το δ' τρίμηνο - Πλήγμα από την κατανάλωση των πολιτών
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πως η χώρα θα αποφύγει την ύφεση για το 2023, με ανάπτυξη 0,2% για το σύνολο του έτους.

Με μικρή συρρίκνωση κινήθηκε η οικονομία της Γερμανίας για το δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% έναντι της αρχικής εκτίμησης της Destatis για ανάπτυξη 0,4% και ενώ στο γ' τρίμηνο του 2022 το ΑΕΠ είχε «τρέξει» με ρυθμό 0,5%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως η γερμανική οικονομία θα μείνει στάσιμη στο 0% για το δ' τρίμηνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Destatis, η συρρίκνωση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη χαμηλή ιδιωτική κατανάλωση, που «στήριξε» τη γερμανική οικονομία στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022.

Υπενθυμίζεται πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πως η χώρα θα αποφύγει την ύφεση για το 2023, με ανάπτυξη 0,2% για το σύνολο του έτους. Ο πληθωρισμός αναμένεται πως θα φτάσει το 6% έναντι του 7% στην προηγούμενη πρόβλεψη, σημαντικά πιο πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει για την Ευρωζώνη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για την ανεργία, το Βερολίνο προβλέπει πως το ποσοστό θα φτάσει το 5,4% για το 2023 έναντι 5,3% το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Απρόσμενη άνοδος του πληθωρισμού τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider