ΗΠΑ: Προχωρούν οι επαφές με Ολλανδία και Ιαπωνία για περιορισμό της παραγωγής ημιαγωγών στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Προχωρούν οι επαφές με Ολλανδία και Ιαπωνία για περιορισμό της παραγωγής ημιαγωγών στην Κίνα
semi conductors
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Τζέικ Σάλιβαν, εκπροσώπησε τον Λευκό Οίκο.

Αξιωματούχοι της Ολλανδίας και της Ιαπωνίας βρέθηκαν την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον όπου είχαν συζητήσει με την αξιωματούχους της αμερικανικής προεδρίας κατά την οποία συζητήθηκε και ο περιορισμός των εξαγωγών ημιαγωγών από την Ολλανδία και την Ιαπωνία προς την Κίνα.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Τζέικ Σάλιβαν, εκπροσώπησε τον Λευκό Οίκο στις συζητήσεις, με τον εκπρόσωπο της NSA, Τζον Κίρμπι, να αναφέρει πως οι τρείς πλευρές συζήτησαν για «σημαντικά θέματα».

«Η ασφάλεια των αναδυόμενων τεχνολογιών είναι στην ατζέντα» είπε ο Κίρμπι, σύμφωνα με το Reuters. Αμερικανός αξιωματούχους σημείωσε πως μεταξύ των θεμάτων βρέθηκε και ο περιορισμός των εξαγωγών των υλικών για παραγωγή ημιαγωγών στην Κίνα.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ, η Ολλανδία και η Ιαπωνία αποτελούν τους κορυφαίους προμηθευτές παγκοσμίως σε μηχανολογικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία για την κατασκευή μικροτσίπ. Ενδεχόμενη απόφαση της Ολλανδίας θα σημάνει επί του πρακτέου την απαγόρευση του αναγκαίου εξοπλισμού για την κατασκευή τσιπ 14 νανόμετρων ή ακόμα και υψηλότερης τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα χαρακτηρίζει «νταή» τις ΗΠΑ για το παγκόσμιο εμπόριο - Επίθεση για τους δασμούς στα μέταλλα

gazzetta
gazzetta reader insider insider