«Ναι» στα εμπορεύματα για το 2023 «ψηφίζει» η Goldman Sachs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ναι» στα εμπορεύματα για το 2023 «ψηφίζει» η Goldman Sachs
«Οι αγορές πετρελαίου δεν έχουν τιμολογήσει την αναμενόμενη άνοδο της ζήτησης σε συνδυασμό με την κάμψη της ρωσικής παραγωγής» επισημαίνει η Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι «το άνοιγμα της Κίνας αλλάζει το παιχνίδι».

Τα εμπορεύματα θα προσφέρουν «πολύ υψηλές αποδόσεις» το 2023 και θα ξεπεράσουν άλλες κατηγορίες ενεργητικού, αντλώντας «καύσιμο» από την θεμελιώδη στροφή στο παγκόσμιο μακροοικονομικό τοπίο και τα χαμηλά αποθέματα, όπως επισημαίνουν αναλυτές της Goldman Sachs.

«Με τις μακροοικονομικές και τις μικροοικονομικές δυνάμεις να επαναπροσδιορίζονται ξανά, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα δουν με νέα ματιά ξανά την αγορά εμπορευμάτων», τονίζουν οι αναλυτές. Η τράπεζα επενδύσεων προβλέπει αποδόσεις 9,9%, 17,3% και 31,2% για τα εμπορεύματα σε ορίζοντα τριετίας, εξαετίας και 12μήνου αντίστοιχα, με βάση το δείκτη S&P GSCI Commodity Index.

Σε βάση 12μήνου, η τράπεζα προβλέπει απόδοση 46,9% από την ενέργεια, 29,6% από τα βιομηχανικά μέταλλα και 5,7% από τα πολύτιμα μέταλλα. «Οι αγορές πετρελαίου δεν έχουν προεξοφλήσει ακόμη την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με την πτώση της παραγωγής από την Ρωσία. Η επαναλειτουργία της κινεζικής οικονομίας αποτελεί game-changer», υπογραμμίζει η Goldman Sachs.

«Εμπορεύματα, όπως το αργό, τα διυλισμένα προϊόντα πετρελαίου, το LNG και οι σπόροι σόγιας αναμένεται να ωφεληθούν κυρίως από τη ζήτηση από την Κίνα», προσθέτει η τράπεζα επενδύσεων. Συγκεκριμένα για τον χρυσό, η Goldman Sachs βλέπει μία σταθερή ανοδική τροχιά, καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου και τα σενάρια αποκλιμάκωσης του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τη Fed μαζί με τις μειούμενες ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, θα επιτρέψουν στο πολύτιμο μέταλλο να ανθίσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλά 11μηνου το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Χτίζουν θετικό σερί οι ευρωαγορές παρά το κλίμα αβεβαιότητας

Παρέμεινε σε υψηλά 9 μηνών ο χρυσός με οριακή άνοδο τη Δευτέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider