Κίνα: «Η οικονομία μας θα καταγράψει σημαντική βελτίωση το 2023»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Η οικονομία μας θα καταγράψει σημαντική βελτίωση το 2023»
«Είμαστε ικανοί να σταθεροποιήσουμε τη συνολική απόδοση της οικονομίας σε μακροοικονομικό επίπεδο και να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα στης Κίνας τόσο σε συνολικό, όσο και σε κατά κεφαλήν εισόδημα».

Ο Γουάνγκ Γουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών εκτιμά πως η κινεζική οικονομία θα καταγράψει σημαντική βελτίωση το 2023, θα κάνει μεγαλύτερα βήματα προόδου και θα συνεισφέρει περισσότερο στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Όπως είπε, το 2022 η Κίνα συντόνισε αποτελεσματικά την αντίδρασή της κατά της COVID-19 λαμβάνοντας μέτρα κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, επιτάχυνε την εφαρμογή κανονισμών σε μακροοικονομικό επίπεδο, ενώ διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις έκτακτων συνθηκών, παρά τα διαδοχικά κύματα επανεμφάνισης της πανδημίας και της νωθρής οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είμαστε ικανοί να σταθεροποιήσουμε τη συνολική απόδοση της οικονομίας σε μακροοικονομικό επίπεδο και να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα στης Κίνας τόσο σε συνολικό, όσο και σε κατά κεφαλήν εισόδημα. Πρόκειται για επιτεύγματα σκληρής δουλειάς που αντανακλούν την ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας, την ουσιαστική δυναμική και ζωτικότητα της ανάπτυξης. Με την αντίδραση της Κίνας απέναντι στην COVID να κινείται πλέον σε μία νέα φάση και τη ζωή και την εργασία να επιστρέφουν στην κανονικότητα με πιο γρήγορους ρυθμούς, οι εσωτερικοί δείκτες της κινεζικής οικονομίας θα αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική και η απόδοση των προσπαθειών για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις και περισσότερο άνοιγμα της οικονομίας θα συνεχιστεί» υπογράμμισε σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΒΟΑΚ: Πώς «κουμπώνει» με λιμένα Σούδας και αεροδρόμιο Χανίων

Αλλάζει πίστα η SKY express - Οι επιδόσεις ρεκόρ και τα σχέδια για την συνέχεια

Η Ellington συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider