Munich Re: Στα 270 δισ. δολάρια οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές για το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Munich Re: Στα 270 δισ. δολάρια οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές για το 2022
Οι ζημίες των ασφαλιστικών εταιρειών ανήλθαν κοντά στα 120 δισ. δολάρια, παρόμοιες με αυτές του 2021 αλλά πάνω από το μέσο όρο της τελευταίες 5ετίας, των 97 δισ. δολαρίων.

Κοντά στα 270 δισ. δολάρια το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν παγκοσμίως οι φυσικές καταστροφές το 2022, σύμφωνα με έκθεση της ασφαλιστικής Munich Re.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι ζημίες των ασφαλιστικών εταιρειών ανήλθαν κοντά στα 120 δισ. δολάρια, παρόμοιες με αυτές του 2021 αλλά πάνω από το μέσο όρο της τελευταίες 5ετίας, των 97 δισ. δολαρίων.

Τα υψηλά κόστη από τις φυσικές καταστροφές έρχονται εν μέσω της ανόδου του πληθωρισμού και της συρρίκνωσης των κεφαλαιακών βάσεων καθώς οι κεντρικές τράπεζας αυξάνουν τα βασικά επιτόκια τους, υποστηρίζει η Munich Re.

Στην έκθεση αναφέρεται πως ο κυκλώνας Ίαν, που έπληξε τη Φλόριντα των ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκάλεσε καταστροφές ύψους 100 δισ. δολαρίων και όντας πρώτος στη σχετική λίστα

Παράλληλα, η Munich Re κάνει ειδική αναφορά στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας πως αυτή «αρχίσει να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Τα ποσά των φυσικών καταστροφών το 2022 αφορούν γεγονότα που συνδέονται ολοένα και περισσότερο με την κλιματική αλλαγή» τονίζει η έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουλάχιστον στα 112 δισ. δολάρια οι ασφαλιστικές ζημίες για φυσικές καταστροφές το 2022

ΗΠΑ: Εγκαταλείπουν οι κάτοικοι της γειτονιάς διασημοτήτων Μοντεσίτο τα σπίτια τους λόγω πλημμύρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider