Μητσοτάκης για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Όταν οι αγορές αποτυγχάνουν, οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Όταν οι αγορές αποτυγχάνουν, οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν
«Δεν θα επιτρέψουμε στους θεσμούς μας να οπλιστούν εναντίον μας. Αυτό είναι ένα πρόσθετο εργαλείο που βοηθά στην προστασία των οικονομιών μας από την έκτακτη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της ευρωπαϊκής συμφωνίας για πλαφόν στο φυσικό αέριο, διεμήνυσε πως «όταν οι αγορές αποτυγχάνουν, οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν».

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε αρχικά πως: «σήμερα είναι ένα άλλο ορόσημο στη μακρόχρονη προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας από τις υπερβολικές τιμές του φυσικού αερίου που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

«Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς - μια ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε πριν από 9 μήνες - υιοθετήθηκε επιτέλους από τους υπουργούς ενέργειας της Ευρώπης. Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι όταν οι αγορές αποτυγχάνουν οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν» πρόσθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο tweet του.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους θεσμούς μας να οπλιστούν εναντίον μας. Αυτό είναι ένα πρόσθετο εργαλείο που βοηθά στην προστασία των οικονομιών μας από την έκτακτη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου» έσπευσε να συμπληρώσει στο «τιτίβισμά» του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Δείτε την ανάρτησή του

Σκρέκας για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Ιστορική απόφαση - Δικαιώθηκε η πρόταση Μητσοτάκη

Ιστορική και υπέρ των Ευρωπαίων πολιτών χαρακτήρισε την απόφαση των 27 να επιβάλλουν πλαφόν 180 ευρώ για τις τιμές του φυσικού αερίου, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας, Κώστας Σκρέκας.

«Χρειάστηκαν 9 μήνες από τη μέρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε πρώτος την επιβολή ενός ρεαλιστικού πλαφόν στις αγορές φυσικού αερίου από την Ε.Ε.» επεσήμανε αρχικά, τονίζοντας πως το «σημερινό αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία και χωρίς κόπο» αλλά «αποτελεί προϊόν συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλαμε όλο αυτόν τον καιρό αλλά και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που - για μια ακόμη φορά - επέδειξαν τα κράτη- μέλη, προκειμένου η Ενωμένη Ευρώπη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση».

«Η Ελλάδα αποδείχθηκε ακόμα μια φορά πρωτοπόρα στις κοινές πολιτικές των κρατών - μελών, ενώπιον των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια Σήμερα, κάναμε το χρέος μας απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες» έσπευσε να συμπληρώσει.

Μάλιστα, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος επισυνάπτει έναν σχετικό πίνακα με τον οποίο «φαίνεται καθαρά ότι εάν είχε εξαρχής υπάρξει συμφωνία, το πλαφόν είχε επιβληθεί για πάνω από 30 ημέρες τη χρονιά που διανύσαμε και συνεπώς θα είχαμε γλιτώσει τεράστια ποσά που λόγω της μη ύπαρξης πλαφόν, καταβάλλαμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρεμλίνο: Απαράδεκτο το πλαφόν στο αέριο - Παραβιάζει τους κανόνες της αγοράς

Σκρέκας για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία

Πλαφόν στο αέριο: Σύσκεψη χθες Ελλάδας, Βελγίου, Ιταλίας, Πολωνίας με πρωτοβουλία Σκρέκα  

gazzetta
gazzetta reader insider insider