Ο Δήμος Αθηναίων ζητά να καταργηθεί η κυκλοφορία φορτηγών στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Δήμος Αθηναίων ζητά να καταργηθεί η κυκλοφορία φορτηγών στο κέντρο της Αθήνας
Σε 2-4 μήνες θα πραγματοποιηθεί επαναξιολόγηση του μέτρου, έτσι ώστε εφόσον απαιτηθούν διορθωτικές-βελτιωτικές ενέργειες να γίνουν.

Πρόταση για την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στο κέντρο της Αθήνας από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής από τον δήμο της πρωτεύουσας την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr., η πρόταση που υπερψηφίστηκε προβλέπει πως η φορτοεκφόρτωση των καταστημάτων μπορεί να πραγματοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την εξαίρεση της κυκλοφορίας μικρών φορτηγών μεικτού βάρους έως 2 τόνων αλλά και αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών έως 2,5 τόνων (η κυκλοφορία των οποίων δεν προκαλεί περιβαλλοντική επιβάρυνση).

Μέχρι τώρα η τροφοδοσία των καταστημάτων κάθε είδους, από σούπερ μάρκετ έως καταστήματα εστίασης και εμπορικά, επιτρεπόταν να πραγματοποιείται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, εκτός από το χρονικό διάστημα μεταξύ 7 π.μ. και 10 π.μ.

Όπως είπε ο Γιώργος Δημόπουολος, αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, «σε 2-4 μήνες θα πραγματοποιηθεί επαναξιολόγηση του μέτρου, έτσι ώστε εφόσον απαιτηθούν διορθωτικές-βελτιωτικές ενέργειες να γίνουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider