Κόλινς (Fed): Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στις ΗΠΑ - Στο «τραπέζι» οι μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόλινς (Fed): Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στις ΗΠΑ - Στο «τραπέζι» οι μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων
Η επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στη Βοστώνη ανέφερε πως είναι  «αισιόδοξη σε λογικό βαθμό» για το ότι η ύφεση μπορεί να αποφευχθεί.

Την άποψη πως μια ύφεση στις ΗΠΑ το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να αποφευχθεί εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed), Σούζαν Κόλινς, μιλώντας στο CNBC.

Η επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στη Βοστώνη ανέφερε πως είναι «αισιόδοξη σε λογικό βαθμό» για το ότι η ύφεση μπορεί να αποφευχθεί.

Στη συνέχεια, η Κόλινς μίλησε για την πολιτική αύξησης των επιτοκίων της Fed.

Υπενθυμίζεται πως η τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια της από τον περασμένο Μάρτιο, σε μια προσπάθεια να ρίξει τον πληθωρισμό στη αμερικανική οικονομία προς τα επίπεδα του 2% από το 7,7% που βρέθηκε για τον Οκτώβριο. Η απρόσμενη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα έχει ενισχύσει τις προσδοκίες των επενδυτών για το ότι η Fed θα αρχίσει να χαλαρώνει τις αυξήσεις των επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά της, η Κόλινς ανέφερε πως το κόστος του υψηλού πληθωρισμού στην οικονομία είναι σημαντικό και πρόσθεσε πως «βλέπει» τον δρόμο για την αρχή μείωση του πληθωρισμού.

Μιλώντας για τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της τράπεζας, η Κόλινς είπε πως μια αύξηση μεγέθους 0,75% (όπως έγινε τον Οκτώβριο) παραμένει στο τραπέζι των επιλογών που έχει η Fed, με την ίδια να συμπληρώνει πως «στο παρελθόν και μια αύξηση της τάξης του 0,5% θεωρούνταν ως μεγάλη»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπούλαρντ (Fed): Χρειάζεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων - Περιορισμένες οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider