Ξενοδοχεία: Τρεις δράσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους εξετάζει η κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξενοδοχεία: Τρεις δράσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους εξετάζει η κυβέρνηση
Ειδική μέριμνα για μικρά ξενοδοχεία και σε ορεινούς προορισμούς από την κυβέρνηση

Τρεις παρεμβάσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ξενοδοχείων συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας, 'Ακης Σκέρτσος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

  1. Πρόκειται για το νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Επιχειρώ», που παρουσιάστηκε πρόσφατα και αναμένεται να υλοποιηθεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και περιλαμβάνει ειδικό κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για τον κλάδο του Τουρισμού.
  2. Η δεύτερη πρωτοβουλία, όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, είναι ότι εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων ξενοδοχείων, οι οποίες θα μπορούν να ενταχθούν σε σχήμα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.
  3. Επιπλέον συμφωνήθηκε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τα μικρότερα ξενοδοχεία κάτω των 150 κλινών όσο και για αυτά που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές και αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες, αναφορικά με το ενεργειακό κόστος. Η νέα δράση προστίθεται στην οριζόντια κρατική επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 25 λεπτά, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δαπάνες για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, επεμβάσεις θερμομόνωσης και εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευση της να βοηθήσει έμπρακτα τους ορεινούς προορισμούς μέσω των δράσεων αυτών που αναβαθμίζουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον στόχο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η ανάδειξη τους μέσα από τις καμπάνιες του ΕΟΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση ΕΚΤ: «Κινδυνεύουν όλοι» - Ακρίβεια και ρεκόρ πληθωρισμού

Φυσικό αέριο: Το οριστικό σχέδιο της Κομισιόν για πλαφόν στην τιμή - Τι περιλαμβάνει

Η Novibet επεκτείνεται στο Μεξικό - Πρώτο βήμα προς νέες αγορές στη Λατινική και Βόρεια Αμερική

gazzetta
gazzetta reader insider insider