Πάνω από το 12% πληθωρισμός στην Ιταλία για τον Οκτώβριο - Στο +71,1% οι τιμές ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από το 12% πληθωρισμός στην Ιταλία για τον Οκτώβριο - Στο +71,1% οι τιμές ενέργειας
Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Istat).

Σε υψηλότατα επίπεδα διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ιταλία για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Istat), με τις τιμές της ενέργειας να πρωτοστατούν στην άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ο ετήσιος πληθωρισμός, εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώθηκε στο 12,6% έναντι 12,8% στην αρχική μέτρηση της Istat και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 12,8%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο εναρμονισμένος με τις τιμές της ΕΕ πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,8% έναντι 4% στην αρχική μέτρηση.

Ο γενικός πληθωρισμός στην Ιταλία σε ετήσιο επίπεδο ανήλθε στο 11,8%, ελαφρά μειωμένος από το 11,9% της αρχικής μέτρησης. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο γενικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,4% έναντι 3,5% στην αρχική μέτρηση.

Ανά κλάδους της οικονομίας, οι τιμές της ενέργειας σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο, με αύξηση 71,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Istat.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως ο πληθωρισμός στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 11,1% για τον Οκτώβριο, σε νέο υψηλό 41 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: H ενεργειακή κρίση έφερε αύξηση κερδών 221% στην SSE

gazzetta
gazzetta reader insider insider