Αντιπρόεδρος Fed: Σύντομα θα προχωρήσουμε σε πιο αργές αυξήσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιπρόεδρος Fed: Σύντομα θα προχωρήσουμε σε πιο αργές αυξήσεις επιτοκίων
Σήμα για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από την αντιπρόεδρο της Fed.

Η αντιπρόεδρος της Fed Λάελ Μπρέιναρντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να επιβραδύνει τον ρυθμό των επιτοκιακών της αυξήσεων.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα θα είναι σκόπιμο σύντομα να προχωρήσουμε σε πιο αργό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Bloomberg.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Fed θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια, αλλά τουλάχιστον θα ξεφύγει τις τέσσερις σερί αυξήσεις των 0,75 ποσοστιαίων μονάδων, ένα μοτίβο που η Τράπεζα είναι να επιστρατεύσει για περισσότερο από 30 χρόνια.

«Πιστεύω ότι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό να τονίσουμε είναι ότι έχουμε κάνει πολλά, αλλά έχουμε επιπλέον δουλειά να κάνουμε τόσο για την αύξηση των επιτοκίων όσο και για τη διατήρησή τους για να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% με την πάροδο του χρόνου», συμπλήρωσε.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το βασικό της επιτόκιο από σχεδόν μηδέν τον Μάρτιο στο 3,75% με 4% αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την οικονομία και να μειώσει τον πληθωρισμό από το υψηλό των 40 και πλέον ετών που έχει σκαρφαλώσει.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα επιλέξουν μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή τους στις 13-14 Δεκεμβρίου μετά τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας που έδειξαν περαιτέρω επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού, στο 7,7% τον Οκτώβριο από 8,2% τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουόλερ (Fed): Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να μειώσουμε τον πληθωρισμό

Σκέψεις «αναπροσαρμογής» στον στόχο του 2% (πληθωρισμού) στην ΕΚΤ

Ευρωαγορές: Διευρύνεται το θετικό σερί - Σε υψηλό 5 μηνών ο γερμανικός DAX

gazzetta
gazzetta reader insider insider