Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3
Μείωση των φόρων οριζόντια δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, 1 δισ. «που δεν το αντέχουμε» και πως μείωση των φόρων οριζόντια δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες.

«Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το πετρέλαιο κίνησης, επανέλαβε πως «ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο», προσθέτοντας: «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά από την αντιπολίτευση μας λένε αυξήστε το έλλειμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%».

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει το επίδομα θέρμανσης και ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα, με διευρυμένα τα κριτήρια φέτος. Στην ερώτηση αν σχεδιάζεται επιταγή ακρίβειας, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα δοθούν 500 εκατ. ευρώ σε ευάλωτους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η κυβέρνηση τιμά τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά «τα μέτρα κοστίζουν δισ. ευρώ, δεν υπάρχουν περιθώρια να μοιράζουμε δισεκατομμύρια κάθε εβδομάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Στο τραπέζι νέο διετές «πάγωμα» του φόρου υπεραξίας 15%

Ρεύμα: Πού θα κινηθούν οι επιδοτήσεις Νοεμβρίου - Η πρόταση της αγοράς για τον «ενεργειακό τουρισμό»

gazzetta
gazzetta reader insider insider