ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο - Στο 3,5% η ανεργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο - Στο 3,5% η ανεργία
Το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στην αμερικανική αγορά εργασίας από τον Απρίλιο του 2021.

Πιο πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο της χώρας.

Για τον περασμένο μήνα στην αμερικανική οικονομία προστέθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 315.000 θέσεων τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 255.000 θέσεις.

Σημειώνεται πως οι 263.000 θέσεις είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στην αμερικανική αγορά εργασίας από τον Απρίλιο του 2021.

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 3,5% έναντι 3,7% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,7%.

Το μέσο ωρομίσθιο για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,3% (αμετάβλητο σε σχέση με τον Αύγουστο και τις προβλέψεις των αναλυτών). Σε ετήσιο βάση, αυξήθηκε 5% έναντι αύξησης 5,2% τον Σεπτέμβριο του 2021, εντός των προβλέψεων των αναλυτών

Η σημασία για τα επιτόκια στις ΗΠΑ

Οι αναλυτές παρακολουθούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας προκειμένου να προσανατολιστούν για τις επόμενες κινήσεις της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Το ακριβότερο κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχει προκληθεί από την άνοδο στα βασικά επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) φαίνεται πως επηρεάζει τις επιχειρήσεις στις νέες προσλήψεις προσωπικού, αλλά με ρυθμό ηπιότερο από αυτό που αναμενόταν.

Μετά από τα σημερινά στοιχεία, μένει να φανεί η αντίδραση της Fed και το κατά πόσο θα συνεχίσει ή θα χαλαρώσει τους ρυθμούς στη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider