Γερμανία: Συρρίκνωση στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο - Κάμψη και στη βιομηχανική παραγωγή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Συρρίκνωση στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο - Κάμψη και στη βιομηχανική παραγωγή
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική αρχή της χώρας (Destatis).

Σε τροχιά συρρίκνωσης βρέθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική αρχή της χώρας (Destatis).

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν 1,3% έναντι πτώσης 1,9% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση 1,2%.

Σε ετήσιο επίπεδο, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν 1,7% από συρρίκνωση 5,1% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο -4,1%.

Παράλληλα, η Destatis ανακοίνωσε πως η βιομηχανική παραγωγή για τον Αύγουστο συρρικνώθηκε 0,8% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι συρρίκνωσης 0,3% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση 0,5%.

Στις ενεργοβόρες βιομηχανίες, η παραγωγή μειώθηκε κατά 2,1% σε μηνιαιό επίπεδο, εν μέσω της ενεργειακής κρίση στη χώρα λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε ετήσιο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 2,1% και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 2,3%.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών των εισαγωγών στη Γερμανία αυξήθηκε για τον Αύγουστο κατά 4,3% σε μηνιαίο επίπεδο και 32,7% σε ετήσιο επίπεδο, ξεπερνώντας ανοδικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider