BofA: Το sell-off στην αγορά ομολόγων είναι το χειρότερο από το 1949

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Το sell-off στην αγορά ομολόγων είναι το χειρότερο από το 1949
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Bank of America.

Οι παγκόσμιες απώλειες κρατικών ομολόγων οδεύουν προς τη χειρότερη χρονιά τους από το 1949, όπως προειδοποιεί η Bank of America εν μέσω σημαντικής συρρίκνωσης του επενδυτικού κλίματος.

Οι αναλυτές της BofA επισημαίνουν πως το μαζικό sell off που καταγράφεται στα ομόλογα το τρέχον έτος, απειλεί να προκαλέσει πιστωτικά γεγονότα και πιθανή ρευστοποίηση των πιο διαδεδομένων συναλλαγών στον κόσμο.

Τα ομολογιακά κεφάλαια κατέγραψαν εκροές 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έως την Τετάρτη, ενώ 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια βγήκαν από μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και οι επενδυτές άντλησαν 30,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Επίσης, η BofA υπογράμμισε ότι οι επενδυτές σταθμίζουν πλέον τον υψηλό πληθωρισμό, τις αυξήσεις των επιτοκίων και το φάσμα της ύφεσης, προσθέτοντας ότι μια κατάρρευση ομολόγων σημαίνει ότι δεν είχε επιτευχθεί ακόμη υψηλό σε πιστωτικά περιθώρια και οι μετοχές δεν έχουν πιάσει πάτο.

Παράλληλα, το επενδυτικό κλίμα είναι το χειρότερο από το παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 2008, σύμφωνα με την έκθεση. Τέλος, όπως τονίζεται, οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες για τον περιορισμό του πληθωρισμού, ακόμη και όταν η ανάπτυξη επιβραδύνεται, προκαλεί νευρικότητα στις παγκόσμιες αγορές και πυροδοτότησε μια νέα άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος στην πληρωμή τόκων για τα αποθεματικά κεφάλαια στις τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ

Σχέδια για lockdowns υπό τον φόβο των black out επεξεργάζονται οι τράπεζες

Netflix: Παραιτήθηκε ο διευθυντής λογιστηρίου μετά από 4 μήνες και με μισθό 2,4 εκατ. δολ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider