Κίνα: Άνω των εκτιμήσεων λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Άνω των εκτιμήσεων λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο
Λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις εμφάνισε η οικονομίας της Κίνας τον Αύγουστο. 

Λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις εμφάνισε η οικονομίας της Κίνας τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 5,4% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με τον ταχύτερο ρυθμό από την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, σε δημοσκόπηση του Reuters, για αύξηση 3,5%.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι πωλήσεις τροφοδοσίας ανέκαμψαν από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία και ενισχύθηκαν 8,4% τον Αύγουστο από πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων και τροφίμων επίσης αυξήθηκαν, ωθώντας τις λιανικές πωλήσεις σε ενίσχυση 0,5% σε ετήσια βάση. Τα καλλυντικά και τα έπιπλα σπιτιού ήταν από τις λίγες κατηγορίες που παρουσίασαν πτώση πωλήσεων τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άνοδο 4,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας την αύξηση 3,8% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Παρά τη μείωση από έτος σε έτος σε μεγάλες κατηγορίες, όπως το τσιμέντο και ο χάλυβας, τα αυτοκίνητα αποδείχθηκαν και πάλι φωτεινό σημείο, με την παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων να αυξάνεται κατά 33%.

Οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία ενεργητικού για τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους αυξήθηκαν 5,8%, υψηλότερα από την αύξηση 5,5% σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι επενδύσεις σε ακίνητα μειώθηκαν περαιτέρω τον Αύγουστο, κατά 7,4% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 6,4% ετησίως τον Ιούλιο.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας για τους νέους, ηλικίας 16 έως 24 ετών, υποχώρησε στο 18,7% τον Αύγουστο.

Τέλος, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας υποχώρησε από τα υψηλά δύο ετών για να παρουσιάσει αύξηση 2,5% από έτος σε έτος τον Αύγουστο. Ωστόσο, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης αυξήθηκε μόνο κατά 0,8%, αντανακλώντας και πάλι την αδύναμη ζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπό τον έλεγχο της Γερμανίας η ρωσικών συμφερόντων Rosneft Deutschland 

gazzetta
gazzetta reader insider insider