Γερμανία: Συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο
Η ζήτηση για αγαθά περιορίστηκε και τα εργοστάσια αντιμετώπισαν το αυξημένο κόστος εισροών και τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε τον Ιούλιο, καθώς η ζήτηση για αγαθά περιορίστηκε και τα εργοστάσια αντιμετώπισαν το αυξημένο κόστος εισροών και τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, η συνολική βιομηχανική παραγωγή - που περιλαμβάνει την παραγωγή στη μεταποίηση, την ενέργεια και τις κατασκευές - μειώθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο. Τον Ιούνιο, αυξήθηκε κατά 0,8%. Οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν πτώση 0,5%.

Η βιομηχανική παραγωγή επλήγη τον Ιούλιο από την κατά 1% μηνιαία μείωση της παραγωγής στον μεταποιητικό τομέα. Η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε 2,8%, ενώ η κατασκευαστική παραγωγή αυξήθηκε 1,4%. Σε ετήσια βάση, η παραγωγή υποχώρησε 1,1%, ανέφερε η Destatis.

Ο βιομηχανικός τομέας της Γερμανίας αντιμετωπίζει πιέσεις από την υποχώρηση της ζήτησης, με τις νέες παραγγελίες στα εργοστάσια να μειώνονται για έξι διαδοχικούς μήνες. Τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα σταδιακά χαλαρώνουν, ωστόσο ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός και η αύξηση των τιμών της ενέργειας επιδεινώνει τις πιέσεις στις τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nomura «κόβει» εκ νέου την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της Κίνας

Συνεχίζει το ανοδικό του σερί το δολάριο - Σε υψηλό 24ετίας έναντι γεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider