ΣΒΑΠ: Η ενέργεια είναι το «ψωμί της οικονομίας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΒΑΠ: Η ενέργεια είναι το «ψωμί της οικονομίας»
«Η ενέργεια είναι ένα πρακτικά αναντικατάστατο ενδιάμεσο αγαθό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή όλων των υπόλοιπων αγαθών και συνεπώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως το ψωμί της οικονομίας».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός απηύθυνε το καθιερωμένο μήνυμά του με την έναρξη της χειμερινής οικονομικής περιόδου.

«Οι ευρωπαϊκοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ και τις δημόσιες επενδύσεις αποτελούν ευκαιρία ιστορικών διαστάσεων όχι μόνο για να καλύψουν πλήρως το πάνω από 10ετία επενδυτικό κενό, αν κατευθυνθούν εξ’ ολοκλήρου σε επενδύσεις, αλλά να ενισχύσουν και μια ανακατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας σε νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα της δώσει διαρκή και διατηρήσιμη ώθηση για τις επόμενες δεκαετίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σκόπιμο να επιδιωχθεί η μέγιστη στρατηγική στόχευση στη διάθεση αυτών των πόρων, αλλά και γενικότερα στην επενδυτική πολιτική της χώρας, που πρώτα θα περιλαμβάνει πρώτα από τους κλάδους εντάσεως εργασίας.

«Την παροχή, δηλαδή, σχετικά υψηλότερης προτεραιότητας και ισχυρότερων κινήτρων στις επενδύσεις σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που στηρίζονται συγκριτικά περισσότερο στην εργασία έναντι των υπόλοιπων συντελεστών παραγωγής. Χρειάζεται ειδική μέριμνα για τη σχετικά μεγαλύτερη τόνωση των επενδύσεων που θα συνεισφέρουν περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Οφείλουμε τέλος να σημειώσουμε ότι η ενέργεια είναι ένα πρακτικά αναντικατάστατο ενδιάμεσο αγαθό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή όλων των υπόλοιπων αγαθών και συνεπώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως το ψωμί της οικονομίας» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην εξαγορά της FOOD ALLERGENS LABS προχώρησε η TÜV AUSTRIA

ΓΣΕΒΕΕ: Άξονες προτάσεων πολιτικής ενόψει της 86ης ΔΕΘ

ΕΒΕΠ: Υπόμνημα για ένα «διπλό πακέτο 6+6 διαδοχικών μέτρων» στη φετινή ΔΕΘ

gazzetta
gazzetta reader insider insider