ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στις παραγγελίες για αγαθά μακράς διάρκειας τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στις παραγγελίες για αγαθά μακράς διάρκειας τον Ιούλιο
Οι παραγγελίες επιβραδύνονται καθώς η πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την καταπολέμηση του πληθωρισμού μειώνει τη ζήτηση.

Οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, ωστόσο, συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, ο ρυθμός επιβραδύνθηκε, όπως καταγράφει το Reuters.

Aυτή η τάση υποδηλώνει πως οι επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό θα μπορούσαν να παρουσιάσουν δυσκολίες ανάκαμψης μετά και τη συρρίκνωση που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά χωρίς τα αεροσκάφη είδαν άνοδο 0,4% τον περασμένο μήνα και 0,9% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση των παραγγελιών για αγαθά που προορίζονται να διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια, όπως αυτοκίνητα, συσκευές, υπολογιστές κτλ. κατά 0,3%.

Οι παραγγελίες επιβραδύνονται καθώς η πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την καταπολέμηση του πληθωρισμού μειώνει τη ζήτηση, αν και η μεταποίηση που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 12% της οικονομίας, εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τα χαμηλά ακόμη αποθέματα βιομηχανικών προϊόντων μεγάλης διάρκειας, όπως τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Αυξήσεις σημειώθηκαν στις παραγγελίες μηχανημάτων, μεταλλικών προϊόντων, υπολογιστών καθώς και ηλεκτρονικών προϊόντων τον Ιούλιο, ενώ στον αντίποδα οι παραγγελίες για ηλεκτρικό εξοπλισμό, συσκευές και εξαρτήματα μειώθηκαν μαζί με εκείνες για πρωτογενή μέταλλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση - ΗΠΑ: Το 53% λέει «ναι» στην υποστήριξη της Ουκρανίας μέχρι να αποσυρθεί η Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider