ZEW: Στο 7,5% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για το 2022 - Μεγάλη η ανοδική αναθεώρηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ZEW: Στο 7,5% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για το 2022 - Μεγάλη η ανοδική αναθεώρηση
Το 43% των οικονομολόγων σημειώνει πως μια μεγάλη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ θα αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Σε σημαντική αναθεώρηση της εκτίμησης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη για το σύνολο του 2022 προέβησαν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του γερμανικού ινστιτούτου ZEW, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι οικονομολόγοι αναμένουν πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα φτάσει το 7,5% για το τρέχον έτος, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης σε παρόμοια έρευνα του ZEW, που έκανε λόγο για πληθωρισμό εντός του 2022 στο 6,3%.

Για το 2023 ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει στο 4,5% και για το 2024 στο 3%, με τα εν λόγω ποσοστά να είναι πολύ πιο πάνω από τον στόχο του 2% στον οποία θέλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι απέδωσαν την ανοδική αναθεώρηση στις αυξημένες τιμές ενέργειας και εμπορευμάτων, ενώ το 43% των ερωτηθέντων σημειώνει πως μια μεγάλη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ θα αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Υπενθυμίζεται πως για τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 8,9%, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Eurostat.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Άνοδος ρεκόρ στις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο - Στο +141,1% η αύξηση στο φυσικό αέριο

Βρετανία: Σε ιστορικό χαμηλό το καταναλωτικό κλίμα - Μικρή άνοδος στις λιανικές πωλήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider