Γερμανία: Μειώνεται ο ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Μειώνεται ο ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7%
Την μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7% ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σημειώνοντας πως το μέτρο θα έχει προσωρινή ισχύ, καθώς αναμένεται να επανέλθει στα τωρινά επίπεδα την Άνοιξη του 2024.

Την μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7% ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σημειώνοντας πως το μέτρο θα έχει προσωρινή ισχύ, καθώς αναμένεται να επανέλθει στα τωρινά επίπεδα την Άνοιξη του 2024.

Σύμφωνα με το γερμανικό dpa, με την μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο θα υπερκαλυφθεί η επιβάρυνση που συνεπάγεται η «εισφορά αερίου» στα 2,419 λεπτά/kWh, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ενώ την Δευτέρα η Κομισιόν δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Γερμανίας για απαλλαγή από την εισφορά στο φυσικό αέριο.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημειώνουν νέα άνοδο σχεδόν 3%, απέχοντας πλέον ελάχιστα από τα υψηλά επτά μηνών που είχαν πιάσει στα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές του φυσικού αερίου στη Γηραιά Ήπειρο είναι περίπου δέκα φορές υψηλότερες από τον μέσο όρο των τιμών της τελευταίας πενταετίας την συγκεκριμένη εποχή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Το φυσικό αέριο θα επαρκεί για λιγότερο από 3 μήνες εάν η Ρωσία διακόψει την προμήθεια

Γερμανία: Πτώση 15% στην κατανάλωση αερίου για το α' εξάμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider