Ισπανία: Σχεδόν εξαπλάσιο το εμπορικό έλλειμμα Ιανουαρίου-Ιουνίου, στα 32 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Σχεδόν εξαπλάσιο το εμπορικό έλλειμμα Ιανουαρίου-Ιουνίου, στα 32 δισ. ευρώ
Το μέγεθος ήταν μεγαλύτερο από το έλλειμμα ολόκληρου του 2021, αλλά και από το έλλειμμα των 5,4 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021. 

Σχεδόν κατά έξι φορές σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Ισπανίας το πρώτο εξάμηνο του έτους, στα 32 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Βιομηχανίας.

Το μέγεθος ήταν μεγαλύτερο από το έλλειμμα ολόκληρου του 2021, αλλά και από το έλλειμμα των 5,4 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021. Εξαιρουμένων των εισαγωγών και εξαγωγών ενέργειας, το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 6,1 δισ. ευρώ.

Οι εισαγωγές κατά το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν 41% σε ετήσια βάση στα 223 δισ. ευρώ, ενισχυμένες από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 25% στα 191 δισ. ευρώ. Οι εισαγωγές ενέργειας αντιπροσώπευαν 179 δισ. ευρώ των συνολικών εισαγωγών.

Όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ισπανία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις εισαγωγές για τις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου της και οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη - Στο 8,9% τον Ιούλιο

Κάζακς (ΕΚΤ): Οι αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν - Απαράδεκτα υψηλός ο πληθωρισμός

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Οι προοπτικές για τον πληθωρισμό δεν έχουν βελτιωθεί - Πιθανή περαιτέρω αύξηση των πιέσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider