Σταϊκούρας: Πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις Power Pass και Fuel Pass 2

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις Power Pass και Fuel Pass 2
Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί τα 250 εκατ. από τα 300 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογισθεί για το Power Pass.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ελέγχων για όσους δικαιούχους του Power Pass δεν έχουν λάβει ακόμα τις πληρωμές τους, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Υπήρχαν κάποιες λίγες εκκρεμότητες για ελέγχους που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορούν το προηγούμενο εξάμηνο και προσθέσαμε και τον Ιούνιο για να καλύψουμε δικαιούχους των οποίων τα εκκαθαριστικά βγήκαν τον Ιούνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών για τις πληρωμές που εκκρεμούν.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί τα 250 εκατ. από τα 300 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογισθεί.

Αναφερόμενος στην επιδότηση Fuel Pass 2, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ενώ σημείωσε πως πλέον εκκρεμούν οι αιτήσεις που θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο κι αυτές οι οποίες θα πληρωθούν μέσα στον Αύγουστο.

«Μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί τα ποσά στους λογαριασμούς 2,2 εκατ. πολιτών», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως το 73% των πολιτών επέλεξε την πίστωση του ποσού στην τράπεζα, άρα προτίμησαν να πάρουν λιγότερα χρήματα αλλά να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και σε άλλες πηγές.

Τέλος, μιλώντας σχετικά με τα επιπλέον μέτρα από το φθινόπωρο και την πιθανότητα Fuel Pass 3, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου.

«Τότε με βάση τις ανάγκες του τελευταίου τριμήνου θα συζητηθούν επιπλέον παρεμβάσεις», είπε και προσέθεσε: «Όλα τα έχουμε σε λίστα, το τι από αυτά θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εικόνα της οικονομίας τον Σεπτέμβριο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος

Πτώση στις τιμές των βασικών αγροτικών προϊόντων έως και 43%

Αέριο: Κρίσιμο ορόσημο τα τέλη Σεπτεμβρίου για τον διαγωνισμό της αποθήκης Καβάλας

gazzetta
gazzetta reader insider insider