Ελ Εριάν: H Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές κινήσεις στα επιτόκια παρά τη μείωση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελ Εριάν: H Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές κινήσεις στα επιτόκια παρά τη μείωση του πληθωρισμού
Πεπεισμένος πως η στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο θέμα της αύξησης των βασικών της επιτοκίων θα παραμείνει αμετάβλητη παρά την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων εμφανίζεται ο οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

Πεπεισμένος πως η στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο θέμα της αύξησης των βασικών της επιτοκίων θα παραμείνει αμετάβλητη παρά την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων εμφανίζεται ο οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν, υπογραμμίζοντας πως οι επενδυτές θα πρέπει να τηρήσουν επιφυλακτική στάση τους προσεχείς μήνες.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο οικονομικός σύμβουλος των Allianz και Gramercy τόνισε πως η Fed είναι πιθανότερο να «κατοχυρώσει τα κέρδη της» στις προσεχείς συνεδριάσεις, αναφερόμενος στα στοιχεία που έδειξαν μείωση του ποσοστού του πληθωρισμού τον Ιούλιο στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος αναλυτής, μιλώντας στο Squawk Box.

«Πιστεύω πως η Fed θα καλωσορίσει τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ωστόσο νομίζω πως δεν πρόκειται να αλλάξει την τακτική που ακολουθεί», συμπλήρωσε ο Ελ Εριάν, σημειώνοντας πως οι αυξήσεις στα επιτόκια της Fed στις προσεχείς συνεδριάσεις θα είναι της τάξης των 50 με 75 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται πως κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ σε αντίστοιχη αύξηση είχε προχωρήσει και τον Ιούνιο, με την αθροιστική αύξηση των 150 μονάδων βάσης να αποτελεί την υψηλότερη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Υπενθυμίζεται πως από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν μία σφιχτή νομισματική πολιτική, μέχρι την πλήρη υποχώρηση των πιέσεων από τις αυξήσεις των τιμών, παρά το γεγονός πως αρκετοί ήταν όσοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενδεχομένως να έχει ανοίξει την πόρτα στη Fed για την άμβλυνση των αυξήσεων στα επιτόκια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Αξιωματούχοι επιμένουν στις αυξήσεις επιτοκίων, παρά την επιβράδυνση του πληθωρισμού

Evans (Fed): Μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider