Fuel Pass: Σήμερα τα λεφτά στους λογαριασμούς -Έρχεται και τρίτο πακέτο επιδότησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fuel Pass: Σήμερα τα λεφτά στους λογαριασμούς -Έρχεται και τρίτο πακέτο επιδότησης
Ξεκινάει σήμερα, μέσα στις επόμενες ώρες, η καταβολή - στους τραπεζικούς λογαριασμούς - των χρημάτων για το Fuel Pass 2.

Ξεκινάει σήμερα, μέσα στις επόμενες ώρες, η καταβολή - στους τραπεζικούς λογαριασμούς - των χρημάτων για το Fuel Pass 2. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 1.550.000 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 580.000 αιτήσεις για τις άυλες κάρτες. Από αυτές, έχουν ήδη πληρωθεί οι 330.000 δικαιούχοι, εκ των οποίων οι 220.000 με κατάθεση σε λογαριασμό και οι 110.000 σε άυλες κάρτες.

Παράλληλα «τρέχει» (έχει ήδη ξεκινήσει) η καταβολή της ενίσχυσης σε δικαιούχους που επέλεξαν επιδότηση με τη μορφή ψηφιακής κάρτας στο κινητό τηλέφωνο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα πρατήρια βενζίνης. Στην περίπτωση της ψηφιακής κάρτας το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο. Η επιδότηση αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι το σύνολο των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Ερχεται και τρίτο πακέτο επιδότησης

Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να υπάρξει και ένα τρίτο πακέτο επιδότησης των καυσίμων που θα αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμούν ότι αν τους επόμενους μήνες τα έσοδα του κράτους συνεχίσουν να παρουσιάζουν θετική εικόνα, όπως συμβαίνει από την αρχή του 2022, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί και Fuel Pass 3 παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αποκλιμάκωση των τιμών η οποία, όμως, είναι μικρή και σε καμία περίπτωση δεν φθάνει για να καλύψει τη «χασούρα» που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider